Extra

interviews

verschenen in de weekbode editie Roeselare van 22/01/2009:

KSV Rumbeke neemt na bijna vijf jaar afscheid van trainer Kukuric!
„Er is nood aan een nieuwe wind”
Op het einde van het seizoen neemt KSV Rumbeke afscheid van trainer Drazen Kukuric. De Harelbekenaar kwam bijna vijf jaar geleden aan op het Sportpark. De vereniging is nu blijkbaar toe aan een nieuwe sportieve wind en haalde hiervoor Nigel Smith binnen. Laatstgenoemde is momenteel nog actief bij buur Dosko Beveren.
„Uitgekeken op de persoon Kukuric is nu wel heel negatief omschreven maar toch waren we toe aan een nieuwe wind”, opent onder-voorzitter Bart Wenes van eersteprovincialer KSV Rumbeke. „In het Provinciaal voetbal is een samenwerking van bijna vijf jaar met een trainer reeds een uitzondering geworden. Ook bij ons was het tijd om eens te vernieuwen zonder dat we twijfelen aan de kwaliteiten van Drazen. Er zijn dus zeker geen conflicten tussen beide partijen en de samenwerking wordt in alle vriendschap beëindigd. Dat de beslissing zo vroeg op het seizoen bekend geraakt is heeft wel zijn redenen. Het bestuur heeft meteen zijn zekerheid over de sportieve staf, Drazen Kukuric kan nu rustig uitkijken naar een nieuwe werkgever terwijl ook de spelersgroep meteen weet met wie wij volgend jaar werken als coach. Aan hen nu om te beslissen of men blijft of niet. In een eerste reactie reageerde men verrassend want iedereen dacht dat hij ook volgend jaar terug aan het roer zou staan.” Uiteindelijk viel de keuze op Nigel Smith. Een waardige vervanger? „Om eerlijk te zijn hebben we in onze speurtocht gezocht naar een persoon met dezelfde gedrevenheid, sportieve kwaliteiten en ambitie. Vandaar dat we meteen bij de Torhoutenaar zijn terecht gekomen. Hij krijgt voor volgend seizoen net dezelfde opdracht als Kukuric: een plek in de linkerkolom bemachtigen.”
Wrange nasmaak
Net voor aanvang van de training op donderdagavond kwam voorzitter Stefaan Bouckaert de bestuursbeslissing overmaken aan de desbetreffende trainer en spelersgroep. „Voor mij was dit een regelrechte kaakslag want op dergelijke manier wilde ik Rumbeke eigenlijk niet verlaten”, vertelt Drazen Kukuric. „Ik ben er immers van overtuigd dat ik na bijna vijf jaar de spelersgroep nog steeds veel nieuwigheden kon bij brengen. Niemand was dan ook echt uitgekeken op mij, van de spelersgroep toch niet. Had men deze beslissing moeten nemen na de zwakke competitiestart in Langemark dan had ik dit meer kunnen begrijpen. Nu is er niet direct een reden, het bestuur heeft enkel de lange samenwerking op. Dit is natuurlijk heel goedkoop. Tot het einde van het seizoen zal ik toch nog het beste van mezelf geven. Als onze groep terug intact is na de vele blessures en schorsingen, zie ik ons zelfs nog een goeie derde periode boeken en wie weet zelfs nog een prijs pakken. Het zou dan toch een afscheid in schoonheid worden bij de blauwwitte formatie. Dan zou ik zelfs meer dan het maximum uit die groep gehaald hebben. Ook vorig jaar was dit reeds het geval.”
En wat volgend seizoen? „Voorlopig ben ik voor die periode een vrije trainer. Aanbiedingen heb ik nog niet ontvangen. Eerder op het seizoen gebeurde dit wel maar heb toen bedankt doordat ik nog steeds veel plezier beleefde bij KSV. Nu hebben al deze ploegen natuurlijk reeds een vervanger. Toch verwacht ik niet zonder sportief werk te blijven. Ik kan toch al mooie adelbrieven voorleggen met mijn opgedane ervaring bij de eersteprovincialers Ruiselede, Poperinge en Rumbeke.”
Nieuwe uitdaging
De opvolger van Drazen Kukuric bij Rumbeke volgend seizoen is Nigel Smith, momenteel nog actief bij buur Dosko Beveren. „Het aanbod van de eersteprovincialer ervaar ik echt als een promotie. Meteen kan ik aan een nieuwe persoonlijke uitdaging beginnen. Met de ambities zat ik direct op dezelfde golflengte als het bestuur, namelijk gestadig bouwen naar de top van eerste. Met welke groep dit zal gebeuren, moet de komende weken blijken. Zaterdag ga ik de gasten voor het eerst bekijken tegen SK Oostnieuwkerke. Dan zal ik meer weten over welk vlees ik misschien wel kan beschikken. Ondertussen wil ik mijn werk wel nog afmaken bij Dosko. Het zal een moeilijk afscheid worden want het is echt een schitterende vereniging. Wie weet gebeurd dit wel met een promotie naar eerste?” (Stefaan Bogaerts)

verschenen in de weekbode editie Roeselare van 9/01/2009:
Drazen Kukuric (KSV Rumbeke – eerste) 
„Irritaties” 
Rumbeke verloor zondag in Boezinge. Na afloop was de bezoekende coach Drazen Kukuric niet mals voor de arbitrage. „Reeds het volledige seizoen vraag ik me af wat de arbitrage tegen onze club heeft. Vorige zondag had ik op beterschap gehoopt doordat het een jonge scheidsrechter was, maar na de openingsminuten zag ik al genoeg. Elke discutabele fout werd in ons nadeel gefloten en ook de lijnrechters hadden het niet echt voor ons want Marnix Verfaillie werd bij elke aanval voor buitenspel afgevlagd. Ik ga hier nu zeker niet zeggen dat hun beslissingen het resultaat hebben beïnvloed maar dat heeft wel mijn spelers tijdens de match geïrriteerd waardoor men soms onnodige reacties leverde. Eén van de slachtoffers was Seppe Demeyere die op het einde nog vroegtijdig mocht gaan douchen met een tweede gele kaart. Over de match zelf kan ik kort zijn. De eerste helft was gelijkopgaand, daarna profiteerde de tegenstander van mijn aanvallende risico’s.” (SBR)

verschenen in het nieuwsblad (regio Roeselare) van 07/10/08:
KSV Rumbeke was in Langemark goed voor vier goals en de broodnodige drie punten.
‘Bij verlies had ik wellicht het gelag betaald’, beseft trainer Drazen Kukuric. ‘Als trainer weet je dat je krediet niet oneindig is. Je mag tijdens de week nog zo goed werken, je wordt altijd afgerekend op de resultaten. Trainer zijn is een klotejob, maar ik zou niet zonder kunnen. Ik heb met het bestuur door de jaren heen een schitterende relatie opgebouwd. We zijn zelfs vrienden geworden, maar dat betekent niet dat ik hier voor eeuwig op de trainersstoel zal zitten. Net zoals er thuis brood op de plank moet komen, moet ik zorgen dat Rumbeke de nodige punten pakt. Op Langemark hebben mijn spelers bewezen dat ze nog achter mij staan, ook al geloofde niemand bij een 3-0 achterstand en na de uitsluiting van keeper Demeyere nog in een heropstanding.’ (fvm)

einde seizoensvragen 2007-2008
1) Wat is uw terugblik van het seizoen 2007-2008………
     1.1) met KSV Rumbeke?

Uiteindelijk probleemloze en rustig seizoen. Mits beetje meer geluk of ervaring konden we iets hoger eindigen.
1.2) van de reeks in 1° provinciaal (West-Vlaanderen)?
Op begin van seizoen mijn top favorieten waren Koksijde, Boezinge en Oostnieuwkerke. VV Koksijde terechte kampioen. Verrassingen in positieve zin: KFC Varsenare en KBS Poperinge. Verrassing in negatieve zin is zeker Boezinge.
2) Is Koksijde de terechte kampioen in de reeks?
Cijfers liegen niet. Meest scorende ploeg en één van beste verdedeging in reeks. In breedte ook meest complete ploeg.
3) Bent u tevreden over het behaalde resultaat met KSV Rumbeke dit seizoen of zat er iets meer in?
“Zat er iets meer in?” Dat vraag ik me ook af. In bepaalde matchen krijgen we zeker niet genoeg op basis van geleverde prestatie (verlies in en tegen Koksijde, thuis tegen Boezinge, in Roeselare, beide matchen tegen Knokke). We konden niet slechte match spelen en toch iets winnen. 
IK WIL + IK GELOOF = IK KAN 
Die geloof of die wil was afwezig bij spelers in belangrijke momenten om toch iets extra te doen.
4) Blijf je voor het volgend seizoen 2008-2009 bij KSV Rumbeke?
Ja, ik blijf ook volgend jaar bij KSV Rumbeke.

verschenen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Roeselare) van 06/03/08:
“Mikken op eindronde” Met uitzondering van Frederic Blin en Tidgy Carton blijft de complete kern ook volgend seizoen op post. En de trainer? “Als er zich geen aanbiedingen uit hogere reeksen op me afkomen, blijf ik ook de vereniging trouw.”
KSV Rumbeke – Club Roeselare : 6 – 2
Rumbeke: Demeyere, Lagrou, Blin (83’ Myngheer), Demey, Carton (60’ Deseyne), Gruyaert, Vanoplynus (75’ Demeestere), Deneve, Vereecke, Pype en Coghe.
Doelpunten: 15′ en 17’ Carton 1-0 en 2-0, 45’ Pype 3-0, 47’ Deneve 4-0, 80’ Frunza 4-1, 87’ en 89’ Deneve 5-1 en 6-1, 91’ Cottens 6-2.
De burenstrijd tussen KSV Rumbeke en Club Roeselare kende vorige zondag weinig spankracht. Kort na de pauze lag de wedstrijd reeds in een definitieve plooi. Drazen Kukuric: “Dergelijk resultaat had ik vooraf zeker niet verwacht door de vele afwezigheden. In totaal bleven vijf basisspelers langs de kant door blessures en schorsingen. Vandaar dat ik met een nieuw systeem moest uitpakken. Om eerlijk te zijn was ook ons spel niet echt groots, wat de cijfers niet laat vermoeden. De doelpunten viel echter op de goeie momenten waardoor Club telkens achter de feiten moest hollen. Door de jongste zege is het behoud een feit, voor wie voordien nog durfde twijfelen. Er is zelfs nog meer. Als we de positieve lijn in de komende weken tegen Hoger Op Oostende en Varsenare kunnen doortrekken, dan is zelfs nog een eindrondeticket binnen handbereik. Dit zou een mooie beloning zijn voor de spelersgroep, die vooral in de beginfase van de competitie te kampen had met een serieuze portie tegenslag.”