SC Wielsbeke

Op maandag 23 maart 2009 werd Kukuric trainer bij SC Wielsbeke nadat hij op 10 februari 2009 ontslagen werd bij KSV Rumbeke. Bij SC Wielsbeke volgt hij Rony Goemaere op. Op het moment dat Kukuric trainer werd bij SC Wielsbeke staan ze op de 14de plaats met 20 punten en nog 5 wedstrijden te gaan. De taak voor Kukuric is om Wielsbeke nog 3de klasse te houden. Kukuric is nog met Wielsbeke op een 14de plaats geëindigd. Kuki behaalde in de laatste 5 wedstrijden nog 4 punten. 1 gewonnen, 1 gelijk en 3 verloren. 7 gemaakte doelpunten en 10 tegendoelpunten. Zo moest Kuki met Wielsbeke een testwedstrijd spelen tegen Peruwlez en verloor zo speelt Kuki volgend seizoen met SC Wielsbeke in 4de klasse. 

Voor het seizoen 2009-2010 zal Kukuric met SC Wielsbeke terug in 3de klasse spelen. Kuki behaalde met SCW in het seizoen 2009-2010 de 12de plaats met 45 punten. Ook voor het volgend seizoen 2010-2011 gaat Kuki aan de slag als T1 voor SC Wielsbeke in 3de klasse. 

Terugblik van Kuki na de testmatch Peruwelz – SC Wielsbeke:
Zondag 10/05/09 hebben we uiteindelijk match verloren. Maar prestatie van mijn elftal was uitmuntend. Desondanks grote druk hebben we met lef en een schitterend mentaliteit match gespeeld. Eerste helft hadden we match volledig onder de controle. Organisatorisch klopte alles. Taken worden perfect uitgevoerd. Uit een prachtige omschakeling scoren we 0-1. Hoekschop van Peruwelz en in 5′ scoren we bij een prachtige contra-aanval. In die eerste helft hadden ze 2 grote kansen en we ook nog twee goede mogelijkheden. Tweede helft hadden we iets moeilijker. Bij momenten kwam individuele klasse van spelers van Peruwelz naar boven. En toch houden wij stand en bij momenten laten we bal geduldig rond tikken. Twee keer zelf maken we kans om geruststellend 0-2 te maken. Ik dacht dat tegenstander begin ook minder geloven in hun kansen. Een verdwaalde schoot afweek en bal verdwijnt in onze netten. Verlost van druk begon tegenstander ook beter te voetbalen en uit een stilstaande fase scoren ze 2-1. Onmiddellijk daarna krijgen we 100 % om 2-2 te maken maar in “face to face” situatie missen we grote kans. Met een afstandsschot maken ze 3-1. Bij me was ontgoocheling groot. In bijzondere omdat we kwamen 1 of 3 punten te kort om in derde te blijven. Spelers zeggen dat ze voelden laatste twee weken dat ze in vorm raakten. Na de match desondanks verlies niets dan positieve klanken van supporters en bestuur. Peruwelz is een top ploeg. Zonder verloren punten door administratieve fout zouden ze bij die eerste 4 in derde klasse staan. Dan ben ik terecht fier op mijn spelers voor geleverde prestatie. Ook vind ik jammer dat ik heb zo korte periode gehad om situatie te redden. Maar goed, nu moet ik me focussen naar volgend seizoen om ploeg goed te voorbereiden. Wielsbeke moet volgende jaar rol van betekenis spelen in 4de klasse.
MvG. *Kuki*

Drazen Kukuric – ‘Sommigen waren echt niet bij de les’
SC Wielsbeke heeft nog altijd uitzicht op het behoud, maar dat kon de spelers op Racing Waregem blijkbaar niet inspireren. ‘Omdat Racing Waregem afscheid nam van zijn trainer en enkele spelers dacht ik dat de Rassing door het feestgevoel minder geconcentreerd zou spelen. Het tegendeel was echter waar’, stelde trainer Drazen Kukuric vast. ‘Ik wist dat ze er gevaarlijk uit kwamen op de flank en wij probeerden die aanvoer af te snijden. Verder plaatste ik er een mannetje bij op het middenveld. Je mag het echter nog zo goed uitdokteren, het blijven de spelers die het moeten doen. Sommigen waren echt niet bij de les. Na een opeenstapeling van fouten kon Devos in stelling gebracht worden en hij liet de kans niet liggen. Bij het tweede doelpunt gaven wij Vierstraete de vrije doorgang en voor Devos was het een koud kunstje om te verdubbelen’, vertelt Kukuric. Ook na de rust maakte Wielsbeke niet echt een vuist? ‘Misschien lag het aan het feit dat Waregem al twee lengten voor lag, maar wij kwamen wel iets beter in de match’, vervolgt de Wielsbeekse trainer. ‘Rosseel kreeg nog een unieke kans, maar scoren blijft het grote pijnpunt. Ik ben pas een paar weken bij Wielsbeke en ondanks de pijnlijke nederlaag mikten wij de afgelopen matchen nooit zoveel op het kader als we vandaag deden.’ (ids)
(bron: nieuwsblad/sportwereld 28/04/09)

Drazen Kukuric pakt meteen punt met SC Wielsbeke. (30/03/09)
‘Wij mochten niet winnen’
In de zespuntenmatch op Union was het uitkijken naar het effect van de trainerswissel. Dat kwam er. SC Wielsbeke is verre van dood. In moeilijke omstandigheden pakte het een punt.’Wij wisten dat wij voor een loodzware opdracht stonden. Winst voor Union betekende immers dat zij gered waren. Ze hadden er dan ook alles aan gedaan om voor de ideale ingrediënten te zorgen’, schetst Drazen Kukuric de omstandigheden. ‘Ruim vijfhonderd toeschouwers zweepten hun ploeg echt optimaal op. Die vocale steun miste zijn effect niet, ook niet op het leidende trio. Wij begonnen echter scherp aan de match en met een knappe vrije trap bracht Goeminne ons voor. Na een dik kwartier kregen wij echter een eerste opdoffer te verwerken toen werd Zarti onterecht uitgesloten werd. Wij moesten nog driekwart van de match met tien man verder. Dat belette ons nochtans niet om onze voorsprong te verdubbelen.’ Wielsbeke kon die mooie voorsprong niet vast houden. ‘Alle twijfelachtige fouten werden in het voordeel van Union gefloten en de Brusselaars brachten de balans inderdaad in evenwicht’, vervolgt Drazen Kukuric. ‘Ik stuurde tactisch een beetje bij na de pauze en moest opnieuw puzzelen toen Goeminne geblesseerd uitviel. Wij knokten echter voor elke bal, want het was pompen of verzuipen. Ondertussen bleef de ref met geel zwaaien. Iedereen toonde effenaf een schitterende mentaliteit en na de wedstrijd zaten ze allemaal piepedood. Blijven wij voltallig, dan zie ik ons zeker de drie punten pakken, maar wij mochten blijkbaar niet winnen. Dat ene puntje houdt ons op de barrageplaats. De prestatie die wij neerzetten, opent nochtans perspectieven. Ik zie voor zaterdagavond zeker wel mogelijkheden tegen WS Woluwe.’ (ids)
(bron : sportwereld/nieuwsblad van 30/03/09)

SK Deinze in flauwe derby niet voorbij rode lantaarn Wielsbeke

Speeldag 15: SC Wielsbeke 1 – KMSK Deinze 1: “SK Deinze in flauwe derby niet voorbij rode lantaarn Wielsbeke”

La Kukuricha 

Met verwijzing naar het gekende Spaanstalige lied “La Cucaracha”, dat zeer populair is in Mexico. De oorsprong van het lied in onbekend. Volgens sommigen zou het lied verwijzen naar de auto van de Mexicaanse revolutionair Pancho Villa … die regelmatig kuren had, de auto uiteraard ! De oudste, bekende, versies verwijzen dan weer naar het verjagen van de Moren uit Spanje op het einde van de vijftiende eeuw. Voor 1818 dook het lied in Mexico op, alwaar het zou heen gebracht zijn door Spaanse zeelieden. Vooraleer tot de kern van de zaak door te dringen, toch even meegeven dat er geen vaste versie van het lied bestaat. Er zijn vele varianten van bekend, wellicht honderden, waarbij de tekst dikwijls een satirische inhoud heeft die naar politieke situaties verwijst. Daar houden wij het bij. Wij gaan de sportieve toer op, want de vergelijking met de Nederlandstalige vertaling gaat hier zeker niet op … integendeel. Kwamen daar trouwens ook slechts toevallig op, omdat het zo mooi klonk … “ La Kukuricha ”. 

Waarmee we direct bij de bekwame en sympathieke trainer van S.C. Wielsbeke terecht komen. Kroaat van geboorte, die intussen de Belgische nationaliteit heeft. Drazen Kukuric is aan zijn derde seizoen bezig als trainer van S.C. Wielsbeke, waarmee hij al wel het een en ander meemaakte … vooral dan op het einde van het vorige seizoen, toen een fusie met Racing Waregem in de lucht hing en er vele spelers van de hand werden gedaan (o.a. Bastiaan Gheysen en Gauthier Lauwers naar K.M.S.K. Deinze). Uiteindelijk besloot men dan toch op eigen benen te blijven staan, waarbij Drazen Kukuric een nieuwe ploeg diende samen te stellen, met beperkte financiële middelen … geen gemakkelijke klus. Heeft het met zijn huidige kern dan ook niet gemakkelijk in “3deA” en staat op een gedeelte laatste plaats, maar probeert er alles aan te doen om daar van weg te geraken. Is waarschijnlijk de enigste trainer in ons land die over een eigen, zeer degelijke en bijgewerkte, website beschikt ! Het inspireerde ons tot de hoofding … “ La Kukuricha ”. 

Had K.M.S.K. Deinze trouwens al enkele keren gescout, zoals ook vorige week bij Verbroedering Geel-Meerhout. Zal daar trouwens niet veel wijzer van geworden zijn, bovendien ontbraken op het Sportterrein Hernieuwenburg Frederik Declercq (geschorst) en Papa Ngom Meïsa (gekwetst). Vond “on the day” zijn ploeg in de eerste helft goed acterend, met enkele kansen … nà de rust was de wedstrijd meer in evenwicht, hoewel zijn ploeg misschien toch aan het langste eind had moeten trekken. Betreurde ook de rode kaart (2x geel) van Pieter Dewinter (90e), wegens een, volgens hem, onvrijwillige ‘hands’. Pleegt de tegenstrevers trouwens een drietal keren per seizoen te scouten en waardeerde ook de inzet van skipper Joeri Pardo bij K.M.S.K. Deinze dat, terloops, weer in de blauwe “changing colours” uitkwam. 

K.M.S.K. Deinze begon het best aan de wedstrijd, maar dat duurde maar een tiental minuten. Een eerste vrijschop van S.C. Wielsbeke ging dan wel over, Donjet Shkodra (3e), het blauwe team liet zich toch ook niet onbetuigd. Dat wil niet zeggen dat er grote dreiging was. Gilles Pottie bracht ook, bij een standaard situatie (vrijschop), de bal voor doel … werd eerst afgeweerd waarop Gauthier Lauwers in de vlucht op doelman Steven Balcaen besluit (10e). Net daarvoor had Joeri Pardo trouwens zijn centrale ‘free-kick’ naar de rechter bovenhoek moeten sturen, want Balcaen stond helemaal aan de andere paal. De bal ging evenwel in de muur en van daar in hoekschop. In die eerste helft trouwens veel middenveld voetbal en toch ook twee riante mogelijkheden voor de bedrijvige Valentin Romont (op uitleenbasis van K.S.K. Ronse). In tweemaal dezelfde omstandigheden, infiltratie op rechts tot in de 16-meter en alleen opduikend voor Sören Van de Moortele. Het sluitstuk van S.K. Deinze kon telkens redding brengen. De eerste maal in hoekschop (14e), de tweede maal belandt de bal bij Vladan Devic, die de rebound recht voor zich uit naast trapt (27e). Alleen in de slotminuut van de eerste speelhelft kon nog een doelpoging van de blauwe bezoekers genoteerd worden ; Bastiaan Gheysen (vorig seizoen basisspeler in de ploeg van Kukuric) trapt van ver en zwak recht op Steven Balcaen (45e). Verdienstelijke 0 – 0 ruststand voor de rode lantaarn… waarbij de geel-witten de instructies van hun coach belichaamden … een “ La Kukuricha ”. 

Van K.M.S.K. Deinze mocht in alle geval meer verwacht worden, maar dat liep al direct tegen de feiten aan. Amper afgetrapt of Valentin ROMONT wordt diep gestuurd. Derde maal, goede maal want de in Doornik geboren nummer 7 trapt de bal voorbij Van de Moortele tegen de touwen … 48e 1 – 0. Wat volgt is best aardig te noemen, want gedurende een tiental minuten wordt de amusementswaarde van de wedstrijd toch wel wat opgekrikt. Om daar direct een “Cucaracha” stempel op te plakken lijkt ons wel wat overdreven. De partij gaat wel over-en-weer en Wielsbeke dreigt opnieuw via Donjet Shkodra, Sören Van de Moortele pakt (53e). Aan de overzijde, juist beneden ons want in de grote kantine gebleven gedurende heel de tijd van de wedstrijd, kopt Frédéric Dindeleux en pakt Steven Balcaen (54e). 

Bij de thuisploeg neemt Donjet Shkodra bijna alle standaard situaties voor zich en probeert hij het ook van op afstand, zijn poging draait net naast (56e). Sampson Twum is intussen de kwakkelende Bastiaan Gheysen komen vervangen (51e) en dreigt voor doel, rebound voor Gauthier Lauwers die uiteindelijk door Steven Balcaen wordt gepakt (57e). Aan de overzijde hoekschop Wielsbeke (corner verhouding over heel de wedstrijd 11/7 in het voordeel van geel-wit), uiteraard gegeven door Shkodra … Tidjy Carton kopt naast (59e). Een beetje onverwacht valt de gelijkmaker. Gilles Pottie brengt de hoekschop voor, kopt aan de tweede paal binnen … 64e 1 – 1. Daar was “La Kukuricha” niet al te gelukkig mee, want had zijn spelers nog zo verwittigd voor de opkomende Frédéric Dindeleux ! 

Nog een vrijschop van Donjet Shkodra, in hoekschop gered door Sören Van de Moortele (66e) … daarna moesten we twintig minuten wachten voor meer doelgevaar. Bibberen geblazen ‘aan de overkant’, ten opzichte van onze persoonlijke situatie, … Valentin Romont zet voor en Siemen Dekiere kan net niet besluiten, Sören Van de Moortele pakt (85e). Timothy Van de Wouwer had, tot tweemaal toe, de klus voor K.M.S.K. Deinze kunnen klaren … telkens met een kopbal, in ideale positie en op voorzet van Gilles Pottie. Alleen voor doel kopt Timothy eerst naast (87e) ; daarna over doel (91e). Meteen het laatste wapenfeit van een weinig hoogstaande partij in ideale weersomstandigheden betwist, althans voor de acteurs. K.M.S.K. Deinze misschien wel tevreden met het behaalde punt, voor S.C. Wielsbeke wellicht te weinig ! Er wacht de club van Hernieuwenburg nog een moeilijk seizoen, met nu zelfs drie verplaatsingen op rij … er is nog werk op de plank voor “ La Kukuricha ” ! 

Marcel Dingemans. 

Elke week lees ik met grote interesse verslagen van mijnheer Dingemans.
Vaak leer ik iets bij.
Nu moet ik zijn verslag “ontvreemden” en op mijn site plaatsen.
Met excuses naar heer Dingemans.
Maar op die manier zullen nog meer mensen kunnen lezen zijn kunstwerk.
Met dank 
Drazen Kukuric

2 vragen aan een aantal spelers van SCW

De volgende die aan de beurt is Francky Cieter. Van de vorige 4 spelers kunt u dit nog nalezen als je op de lees meer link klikt net onder de vragen en antwoorden van Francky. In loop van de komende dagen zullen er nog van die vragen en antwoorden op deze site komen van een aantal spelers

vragen en antwoorden aan en van Francky Cieters:
1) Hoe vond je de samenwerking als T2 met Kuki als T1 dit seizoen op het veld en naast het veld.
Voor mij was de samenwerking een echte openbaring. Ik kende Drazen als speler, en het vlotte toen ook al héél goed op het veld, omdat hij een no bullshit, no excuses recht vooruit type is, en héél belangrijk voor mij een echte winnaar. In het begin van het seizoen was ik enkel trainer van de beloften, maar stelselmatig werd ik door Drazen meer en meer betrokken in zijn werk als coach en werd ik door de club doorgeschoven als T2. Wat voor mij een mooie waardering voor mijn werk bij SCW betekende. Onze voetbalfilosofie sluit héél nauw aan, en daar hij een aanvaller was en ik een defensief controlerend speler zorgt dat ervoor dat we elkaar héél goed aanvullen. Leuk was vooraal dat enkele jongeren uit de beloften hun neus aan het venster van de eerste ploeg staken, en door Drazen in de eerste ploeg mochten aantreden. Zelfs indien 17 jaar, éénmaal ze Drazen het vertrouwen gaven het te kunnen, dan bracht hij ze.

2) Vind jij dit een geslaagd seizoen van SC Wielsbeke.
Ik vond het zeker een geslaagd seizoen. We hadden een tijdje (door de laattijdige zekerheid in derde uit te komen) nodig om onze spelers op elkaar in te laten spelen. We zetten enkele pracht prestaties neer, en groeiden stelselmatig in het seizoen. Jammer dat de fusieperikelen en transfermolen wat roet in het eten gooiden, zoniet zouden we op een nog mooiere plaats in de rangschikking geëindigt zijn.

3) Kuki heeft toch wel mooi resultaat neer geplaatst met deze spelersgroep dat hij voorhanden had. In het begin van het seizoen zeiden ze dat SCW de regelrechte degradatie kandidaat was.
Dat we een degradatiekandidaat waren was op basis van het vertrek van een aantal vaste waarden. Er bleven enkel jongeren en een paar ervaren spelers over. Maar er was zeker genoeg talent voorhanden, van bij de eerste trainingen was ik daar zelf van overtuigd. Bleef alleen de juiste mix te vinden en ze scherp te zetten, want nogal wat spelers mistten scherpte. En Kuki heeft zeer zeker hier zijn verdienste in gehad. Het feit dat de spelers die de club verlieten allen naar ambitieuse ploegen met reputatie vertrokken is een mooi compliment voor hem, en vormt dan ook voor volgend jaar een nieuwe uitdaging.

Vragen en antwoorden aan en van Gauthier Lauwers:
1) Hoe vond je de samenwerking met Kuki als trainer dit seizoen op het veld en naast het veld.
De samenwerking met Kuki was een verrijking zowel voor mij als voor de rest van de ploeg. Kuki is een trainer die ongelooflijk professioneel met zijn vak bezig is en dat probeert hij over te brengen naar zijn groep, wat meestal ook wel lukt. Hij heeft ons doen geloven in ons kunnen en heeft een echt, hecht team op het plein gebracht. Uiteraard waren er van de jaar ook mindere momenten zowel op het plein als naast het plein zoals het vertrek van Frutos en Naim en de dood van Desmet, de fusie en allerhande transferperikelen. Na de 8-1 tegen Aalst geloofde bijna de hele groep er niet meer in maar de veerkracht die we daar getoond hebben was enorm. Ik geloof dat we bijna 8 matchen ongeslagen waren. Mijn band met Kuki was altijd goed, al kon dit af en toe wel keer ontploffen omdat zowel hij als ik steeds zeer emotioneel reageren. Uiteraard was dit na 10 minuten alweer lang vergeten.

2) Je verlaat SC Wielsbeke en gaat naar KMSK Deinze. Kun je terugblikken op een positief jaar bij SCW met Kuki als trainer.
Ik kan zeker terugblikken op een positief jaar. Ik had nooit gedacht het jaar voordien dat ik alles zou spelen en zeker niet dat ik een transfer naar Deinze kon realiseren. Kuki heeft mij gelanceerd, maar nu is het uiteraard aan mij om het verder af te werken. Daarom wil ik langs deze weg nogmaals Kuki bedanken voor alles wat hij mij en SC Wielsbeke heeft toegebracht.

Vragen en antwoorden aan en van Bastiaan Gheysen:
1) Hoe vond je de samenwerking met Kuki als trainer dit seizoen op het veld en naast het veld.
Samenwerken met Kuki was echt een droom, zowel de trainingen als de wedstrijden waren steeds zorgvuldig voorbereid. Ook wanneer je met iets zat of raad nodig had kon je steeds bij Kuki terecht!!! Ikzelf aanschouw Kuki als 1 vd betere trainers die ik gedurende mijn loopbaan heb gehad. Spijtig genoeg scheiden onze wegen, maar ik hoop zeker en vast hem nog eens als trainer te mogen ervaren!!!!!!

2) Je verlaat SC Wielsbeke en gaat naar KMSK Deinze. Kun je terugblikken op een positief jaar bij SCW met Kuki als trainer.
Ongetwijfeld kan ik terugblikken op een uiterst positief seizoen (los van mijn persoonlijke prestaties). Als iemand voor het seizoen had verteld da scw onder Kuki dit seizoen 45 punten zou behalen, dan zou hij uitgelachen worden. Wel, wij als groep, hiermee bedoel ik Kuki, Franky en de ganse spelersgroep hebben het tegendeel bewezen, en juist dit is het positieve wat we eruit moeten halen. Wij hadden intrinsiek mss minder talent dan bepaalde ploegen maar toch wisten wij ons te handhaven in 3de klasse!!!! Niet tegenstaande wij zogezegd over minder talent beschikten, mogen we toch enkele mooie overwinningen noteren op Rupel-Boom, op Deinze op Waregem, tegen Koksijde. Alles bij elkaar gerekend mogen zowel Kuki als zijn ganse spelersgroep terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen! Ook het feit dat vele spelers reeds onderdak vonden bij een andere club is de verdienste van Drazen en zijn assistenten.

Vragen en antwoorden aan en van James De Cabooter:
1) Hoe vond je de samenwerking met Kuki als trainer dit seizoen op het veld en naast het veld.
Zowel met Kuki, als met de andere trainers was het een hele aangename samenwerking. We konden altijd verder opbouwen, je zag dat er “evolutie” in de groep zat. Persoonlijk vond ik het aangenaam werken met Kuki, hij kon me op de juiste momenten “scherpstellen”. Hij kon ook het team heel erg goed motiveren, bewijze de resultaten… Jammer genoeg konden sommige spelers niet altijd alles goed plaatsen, en namen ze (in mijn ogen toch) minder goede beslissingen… Maar spelers met de juiste ingesteldheid, kunnen onder Kuki zeker nog “een tandje meer”…

2) Je verlaat SC Wielsbeke en gaat naar St.-El.-Winkel Sport. Kun je terugblikken op een positief jaar bij SCW met Kuki als trainer.
Winkel wordt inderdaad een nieuwe uitdaging, ik hoop alvast dezelfde mentaliteit terug te vinden, als deze bij ons elftal in SCW. Als je de krantenartikels van Juli vorig jaar bekijkt, waarin we vooraf afgeschilderd werden als “het lelijke eendje” en “degradatie-kandidaat numero uno”, dan mag je toch zeggen dat we met onze ganse groep iets héél mooi gebracht hebben. Enkel is het jammer dat we door de fusie-perikelen (en de daarmee gepaarde onzekerheid), een “wat-minder” goed einde gekend hebben van het seizoen. Ik zal alvast persoonlijk met veel plezier terugdenken aan dit mooie seizoen, en wie weet, mocht ik ooit nog eens met Kuki mogen samenwerken, dan zal ik er met veel plezier naar uitkijken! There’s no I in team! (maar wel in Kukuric)

vragen en antwoorden aan en van Dries Bernaert:
1) Hoe vond je de samenwerking met Kuki als trainer dit seizoen op het veld en naast het veld.
Ik denk dat de resultaten met Kuki als trainer voor zich spreken. Niemand gaf ons een kans op het behoud dit seizoen, maar met 45 punten toonden we dat we het waard waren om in derde klasse te blijven. We behaalden enkele knappe resultaten tegen toppers en ondanks enkele zware nederlagen, herpakten we ons telkens. Zowel op als naast het veld is Kuki enorm gedreven en dat kon hij overbrengen op de hele groep. Ondanks het feit dat er met Naim Amri en Dieter Verbrugghe twee jongens vroegtijdig gestopt zijn, mag Kuki op een succesvol seizoen terugblikken. Zijn aanpak botst soms, maar hij heeft zich eigenlijk niks te verwijten volgens mij.

2) Je verlaat SC Wielsbeke en gaat naar Torhout KM 1992. Kun je terugblikken op een positief jaar bij SCW met Kuki als trainer.
Zoals ik al zei bij de eerste vraag kan ik, samen met de hele groep, terugblikken op een succesvol seizoen. Persoonlijk heb ik mijn beste seizoen ooit gespeeld. Ik speelde het meeste minuten van de ploeg, startte 34 keer, zat één maal op de bank en mocht één keer niet meespelen tegen mijn toekomstige club. Daarin wist ik zeven keer te scoren en een negental assists te geven. Het afgelopen jaar heeft Kuki mij als speler en ook als mens beter gemaakt. Wie weet komen we elkaar in de toekomst nog tegen, want in de voetbalwereld weet je nooit. Ik trek volgend seizoen inderdaad naar Torhout. Hopelijk kan ik daar minstens dezelfde statistieken neerzetten. We hebben in principe een goede ploeg en ik zal dus ook met veel ambitie, zowel persoonlijk als voor de groep, aan het nieuwe seizoen starten.

enkele vragen aan een aantal spelers van SCW

Een aantal vragen werden er gesteld aan een aantal spelers van SCW oa. aan James Decabooter, Gauthier Lauwers, Bastiaan Gheysen, Ouissem Zarti. Aan deze spelers werden dezelfde vragen gesteld. Lees het hieronder. Antwoorden op de vragen van Ouissem Zarti zijn de laatste die momenteel toegevoegd zijn. Er kunnen nog antwoorden op die vragen van een aantal spelers bijkomen.

1) Is het een leuke samenwerking met Kukuric als trainer.
James: Zeker en vast.
Gauthier: Ja, het is een leuke samenwerking met een trainer als Kukuric. De trainingen zijn zeer gevarieerd en dus leuk. Hij verwacht ook van ons dat we op elke training het beste van ons zelf geven. Het is een veeleisende coach maar dat apprecieer ik want als voetballer wil je vooruit en met Drazen zal dat zeker lukken. 
Bastiaan: De samenwerking met Kuki is super, ondanks de harde trainingen!!! Hij is een motivator en stimulator, weet zijn spelers op elk moment te prikkelen! Om kort te zijn, gewoon een hele goeie trainer!
Ouissem: Onze coach kent zijn vak en is er dag in dag uit mee bezig. Als je dan de kans krijgt om met zo een trainer te mogen samenwerken dan kan dit je alleen maar ten goede komen. Het is inderdaad hard werken op training, en de trainer verwacht iedere keer opnieuw het beste van elke speler maar een voetballer met ambitie heeft daar geen problemen mee!

2) Had je het verwacht dat je met SC Wielsbeke aan de winterstop al op een gedeelde 8ste plaatst samen met Sottegem en Coxyde zouden staan met 25 punten.
James: Eerlijk gezegd, vanaf het begin had ik het gevoel dat we “ver” konden geraken als we een “team” zouden op de mat brengen, en geen individuen, en daar zijn we allemaal samen in gelukt. Nu moeten we zo verder blijven werken.
Gauthier: Neen! Dat had niemand verwacht. Maar zo zie je maar hoe je met jonge gasten die voor elkaar willen vechten toch ver kunt geraken. We zijn er natuurlijk nog lang niet maar het ziet er toch al heel goed uit.
Bastiaan: Niet echt verwacht, wel gehoopt! Maar nu moeten we ook in de 2de ronde punten halen, anders is deze mooie 1ste ronde voor niets geweest, m.a.w gewoon bevestigen!
Ouissem: Na onze bekerwedstrijd tegen Ternat had ik wel het gevoel dat het redelijk goed zat met ons ploegje, maar dat we nu daar staan waar we nu staan had waarschijnlijk niemand verwacht. Nu is het aan ons om even goed te doen tijdens de terugronde! Dan kunnen we op het einde van het seizoen terug kijken op een geslaagd seizoen….

3) Ik zelf (webmaster Kurt Maddens) heb al een aantal wedstrijden van SCW gezien. En de ploeg vormt wel een hechte groep. Niet waar? Is dat ook een verdienste van de trainer Kuki.
James: Zoals daarnet gezegd, we hebben een team, en dat is ook zo naast het veld. Zowel Kuki als de T2 en KT, spelers, en bestuur zorgen ervoor dat er een goede sfeer heerst.
Gauthier: Ja, de groep vormt inderdaad een hecht blok. Natuurlijk als de resultaten meevallen is het logisch dat we voor elkaar vechten. Het is op momenten als het wat tegenvalt dat we voor elkaar gaan moeten vechten en die momenten komen er zeker ook nog aan. 
Bastiaan: Zeker weten, hij weet iedereen met de voetjes op de grond te houden, zodat niemand boven de groep uitstijgt! There is no I in a team!
Ouissem: Dat is de verdienste van iedereen die daaraan meewerkt. Dus natuurlijk ook van onze coach!

4) Waar wil je einde van dit seizoen met SCW eindigen?
James: Als we rustig het behoud kunnen verzekeren ben ik al gelukkig. Belangrijkste is dat er een basis naar volgend seizoen gebouwd wordt.
Gauthier: Ik denk dat als we ons in de linkerkolom of bovenaan de rechterkolom willen vestigen dit zeker een mooie plaats zal zijn en daarom zou ik daar willen eindigen. Natuurlijk wil iedereen zo hoog mogelijk eindigen maar ik denk dat dit realistisch is.
Bastiaan: Misschien zit er wel een eindronde ticket in, al is dit wel heeel voorbarig, maar waarom ook niet? In voetbal is toch alles mogelijk! 
Ouissem: We proberen te evenaren wat we in de heenronde hebben gedaan. Ik denk dat we dan mogen spreken van een geslaagd seizoen!

5) Heb je nog iets te vermelden aan Kuki voor het eindejaar en het nieuwe jaar?
James:
 Prettige feesten en dat het geluk ons allen mag bezoeken!
Gauthier: Prettige feesten coach en tot op training!
Ouissem: Ik wens iedereen alvast een super 2010 

6) Alvast bedankt om te antwoorden op deze vragen en nog prettige feesten en een gezond, gelukkig en sportief 2010!!!

KMSK Deinze – SCW (12/12/2009)

De trainersbabbel na afloop van de wedstrijd KMSK Deinze – SC Wielsbeke (12/12/2009)

Wanneer de pers van Deinze trainer Drazen Kukuric gingen ophalen voor de trainersbabbel, rukten in de kleedkamer van SC Wielsbeke de pintjes aan en gingen de spelers zowaar aan het dansen. In de catacomben van het stadion geven die kleedkamers uit op twee gangen en de Wielsbekenaars waren vertrokken, buiten langs de ene kant… terug binnen langs de andere… met een heuse “polonaise” !

Raf De pestel is de aangever en een uiteraard gelukkige, tevreden en praatvaardige bezoekende trainer DRAZEN KUKURIConthult zijn ‘geheim’. Steekt eerst even de loftrompet op over K.M.S.K. Deinze, o.a. m.b.t. de prachtige accomodaties. Had S.K. Deinze trouwens al een paar keer gezien dit seizoen en was daardoor feitelijk heel de week bezig met de partij, waarbij de voornaamste doelstelling de vraag was… hoe hij het ging aanpakken !? Had dan op de website de vijftien namen gezien die in de kern zouden zitten en stelde dan, misschien wel verschillende, procédés op om S.K. Deinze op te vangen. Merkte dan op dat Thomas Weydisch aan de aftrap zou komen en ging zijn elftal daar aan aanpassen, om dan zélf met één diepe spits uit te pakken. Vond zijn ploeg de eerste helft niet goed bezig, waarbij dan een donderpreek tijdens de rust volgde. Door een slordigheid in de Deinze-rangen kwam daarna S.C. Wielsbeke op voorsprong. Heeft aan zijn opstelling en speelwijze daarna niet veel meer veranderd, Deinze moest komen en maakte zijn mannen er attent op om de flanken goed toe te houden. Bij aanvang van het seizoen was men niet zo optimistisch m.b.t. het competitieverloop, stelden daarna… en na verloop… dat hij bij een 24-tal punten aan de winterstop zijn spelers wat vakantie zou gunnen. Hoewel ze voor een punt naar Deinze waren gekomen, werden het er uiteindelijk drie… en zie… Wielsbeke nu 25 punten, waarbij zelfs aansluiting met de subtop ! Is dan ook ontzettend blij met de zege, die trouwens alle specialisten verdiend vonden… alleen al vanwege de inzet en de bereidheid van het team. 

Franky DEKENNE zag een verkrampt S.K. Deinze acteren. Had zijn ploeg wat veranderd om in een soort van 4-3-3 te spelen. Haalde aan, en verdedigde zich, dat Joeri Pardo in het verleden toch al vaak op de linkerbackplaats had gespeeld en dat Mohamed Konate bij S.K. Ronse toch ook, dan weer, op die rechtbackplaats acteerde. Stelde vast dat hij geen scorende spitsen heeft en dat er ook weinig, of geen, kansen werden afgedwongen. Vindt dat Frederik Declercq een degelijke verdedigende middenvelder is en had hem dan ook in die functie uitgespeeld. Haalt ook de wedstrijd van vorige week even aan, toen er een schitterend eerste half uur op de grasmat werd neergezet. Konate trouwens uit die middensector gehaald, omdat die, volgens Franky, op zijn tandvlees zit… Pieter Dewulf op de bank, wegens toch niet zo goed bezig ! Stelt vast dat er “at home” toch wel veel puntenverlies wordt geleden, komen voetballend toch wel goed tot in de 16-meter, maar dan blokkeert alles. Heeft daar ook geen verklaring voor. 

verslag: Marcel Dingemans (bron: website KMSK Deinze , foto: website KMSK Deinze)

Officiële website Drazen Kukuric

kalenders SC Wielsbeke

 Oefenprogramma SC Wielsbeke 2009-2010
 SC Wielsbeke – SV Zulte-Waregem 1 – 5
 SC Wielsbeke – KSV Roeselare 0 – 3
 KVV Coxyde – SC Wielsbeke 6 – 1
 KSK Ronse – SC Wielsbeke 0 – 0
 Bioul 81 – SC Wielsbeke (Beker van België)  0 – 3
 SC Wielsbeke – Torhout 1992 KM afgelast 
 SC Wielsbeke – KSKL Ternat (beker van België)  2 – 0
 SC Wielsbeke – Sp.-Mopertingen (beker van België) 0 – 2 
 KFC Sparta Petegem – SC Wielsbeke 6 – 0
 Kalender competitie SC Wielsbeke 2009-2010
 SC Wielsbeke – KVC Willebroek-Meerhof   1 – 1
 KVK Ieper – SC Wielsbeke 4 – 3
 SC Wielsbeke – R. Cappellen FC. 3 – 1
 FCN Sint-Niklaas – SC Wielsbeke 3 – 0
 Bye 
 SC Wielsbeke – KVV Coxyde 3 – 1
 KSKL Ternat – SC Wielsbeke 2 – 2
 SC Wielsbeke – KFC VW Hamme 1 – 3
 KRC Mechelen – SC Wielsbeke 1 – 1
 SC Wielsbeke – KSV Sottegem 0 – 2
 K Rupel Boom FC – SC Wielsbeke 2 – 3
 SC Wielsbeke – Torhout 1992 KM 2 – 1
 KSK Heist – SC Wielsbeke 2 – 2
 SC Wielsbeke – Hoogstraten VV 2 – 2
 VC Eendracht Aalst 2002 – SC Wielsbeke 8 – 1
 SC Wielsbeke – KSV Oudenaarde 2 – 2
 K Racing Waregem – SC Wielsbeke 0 – 1
 SC Wielsbeke – KSV Temse 1 – 1
 KMSK Deinze – SC Wielsbeke 0 – 1
 KVC Willebroek-Meerhof – SC Wielsbeke afg.
  
 KVC Willebroek-Meerhof – SC Wielsbeke afg.
 SC Wielsbeke – KVK Ieper afg.
 R Cappellen FC – SC Wielsbeke afg.
 SC Wielsbeke – FCN Sint-Niklaas 2 – 0 
 bye 
 KVV Coxyde – SC Wielsbeke 0 – 1
 SC Wielsbeke – KSKL Ternat 1 – 1
 KFC VW Hamme – SC Wielsbeke 0 – 0
 SC Wielsbeke – KRC Mechelen 4 – 0
 KSV Sottegem – SC Wielsbeke 2 – 1
 SC Wielsbeke – K Rupel Boom FC 1 – 1
 SC Wielsbeke – KSK Heist 1 – 5
 R Cappellen FC – SC Wielsbeke 1 – 0
 SC Wielsbeke – KVK Ieper 2 – 0
 Hoogstraten VV – SC Wielsbeke 5 – 0
 SC Wielsbeke – VC Eendracht Aalst 2002 1 – 4
 KSV Oudenaarde – SC Wielsbeke 4 – 0
 Torhout 1992 KM – SC Wielsbeke 0 – 0
 KVC Willebroek-Meerhof – SC Wielsbeke 0 – 7
 KSV Temse – SC Wielsbeke 0 – 0
 SC Wielsbeke – K Racing Waregem 0 – 1
 SC Wielsbeke – KMSK Deinze 0 – 2
 Oefenprogramma SC Wielsbeke 2010-2011
 SC Wielsbeke – VK Sparta Gent  4 – 2
 SC Wielsbeke – KV Kortrijk 2 – 2
 KWS Lauwe – SC Wielsbeke 1 – 0
 RFC Bioul 81 – SC Wielsbeke (Beker van België) (ronde 2) 3 – 3 (5-3)
 KVK Ieper – SC Wielsbeke 0 – 1
 Kalender competitie SC Wielsbeke 2010-2011

 SC Wielsbeke – KSV Bornem
 1 – 0
 KSK Ronse – SC Wielsbeke 2 – 0
 SC Wielsbeke – KFC Izegem 1 – 2
 Sportkring St-Niklaas – SC Wielsbeke 1 – 0 
 SC Wielsbeke – Verbr. Geel-Meerhout  0 – 3
 KSV Temse – SC Wielsbeke 3 – 1
 K. Olsa Brakel – SC Wielsbeke 3 – 3 
 SC Wielsbeke – R. Cappellen FC 1 – 1
 VC Eendr. Aalst 2002 – SC Wielsbeke 4 – 0
 SC Wielsbeke – KVV Coxyde 4 – 3
 KSV Oudenaarde – SC Wielsbeke 3 – 1 
 SC Wielsbeke – K. Racing Waregem 1 – 1
 KFC Dessel Sport – SC Wielsbeke 4 – 2
 SC Wielsbeke – Hoogstraten VV 0 – 4
 SC Wielsbeke – KMSK Deinze 1 – 1
 Torhout 1992 KM – SC Wielsbeke afgelast 
 KFC Vigor Wuitens Hamme – SC Wielsbeke afgelast 
 KSV Bornem – SC Wielsbeke 5 – 0
 SC Wielsbeke – KSK Ronse afgelast 
  
 KFC Izegem – SC Wielsbeke 0 – 0
 SC Wielsbeke – Sportkring St-Niklaas  0 – 2
 SC Wielsbeke – KSV Temse 0 – 1
 Torhout 1992 KM – SC Wielsbeke 4 – 1
 Verbr. Geel-Meerhout – SC Wielsbeke 1 – 0
 SC Wielsbeke – K. Olsa Brakel 2 – 1 
 KFC Vigor Wuitens Hamme – SC Wielsbeke 2 – 1
 R. Cappellen FC – SC Wielsbeke 0 – 0 
 SC Wielsbeke – VC Eendr. Aalst 2002 1 – 2
 KVV Coxyde – SC Wielsbeke 4 – 0
 SC Wielsbeke – KSK Ronse 1 – 4
 SC Wielsbeke – KSV Oudenaarde 1 – 4
 K. Racing Waregem – SC Wielsbeke 0 – 1 
 SC Wielsbeke – KFC Dessel Sport 2 – 4 
 Hoogstraten VV – SC Wielsbeke 7 – 1
 SC Wielsbeke – Torhout 1992 KM 2 – 4
 SC Wielsbeke – KFC Vigor Wuitens Hamme 1 – 3 
 KMSK Deinze – SC Wielsbeke 3 – 1